Beauty Tips

Kenapa mekap saya tak smooth dan cepat cracked?

By May 20, 2020 No Comments
Tips dia, kalau nak mekap nampak smooth, sebelum nak mekap wajib prep skin dulu. Key dia skin kena bersih dan hydrated.
.
Cari moisturiser yang bagus dan sesuai dengan jenis skin.
.
2 benda penting moisturiser buat dekat skin uolls sebelum apply mekap
– bantu smooth kan surface skin kita so bila korang blend foundation tak kesat, tak capuk.
– bantu skin nampak hydrate walaupun korang tengah pakai mekap. Tak nampak cakey.
.
Psstt. Pastikan moisturiser meresap dulu. Baru go to next step. Sebab tu penting cari moisturiser yang mudah meresap.
.
So selain untuk skincare, moisturiser pun penting untuk mekap nampak smooth 😍
.
Dapat?
X